RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我想問下BENZ 1850L開屋仔果個結構系點樣嘎? [打印本頁]

作者: maile    時間: 2010-1-20 10:10
標題: 我想問下BENZ 1850L開屋仔果個結構系點樣嘎?

我整左個密斗
但系整到E家先發現一個問題
就系整左貨柜之后無辦法開屋仔了
但系我見原裝1850L可以系側邊打開
唔知邊個可以話比我知果個結構系點樣噶?
或者有無其他解決辦法啊?

或者邊個方便可以SCAN 1850L本說明書有關果個開關結構果頁比我睇下啊?
事關我穩曬成個網絡都唔見有得DOWN 1850L本說明書

THX!
作者: ivenleung    時間: 2010-1-20 10:18
1# maile

樓主,條陣一條過?條陣係邊到買架?
作者: 000AKW    時間: 2010-1-20 10:38
將個柜拉後啲,然後車頭两遑加繞流器
作者: maile    時間: 2010-1-20 10:45
前邊銀色開始系成條過
總共75CM
系EBAY度買
后邊倒數第2個橫梁開始系自己駁噶
大概20CM到
作者: Q-pet    時間: 2010-1-20 10:48
屋仔扣..你可以用膠版整個勾出黎
再用彈簧仔..再係車陣度整口膠片同螺絲..咁就可以當BENZ咁開屋仔
作者: maile    時間: 2010-1-20 11:37
q sir
我唔明啊
可唔可以畫個示意圖比我啊???
作者: maile    時間: 2010-1-20 11:42
3# 000AKW

我就系唔想裝個擾流器
作者: maile    時間: 2010-1-21 05:10
無人理我噶。。。。。
作者: Chason    時間: 2010-1-21 09:30
1# maile

樓主,條陣一條過?條陣係邊到買架?
ivenleung 發表於 2010-1-20 10:18

廣州有商家賣大陣,一米長o既
作者: odaan    時間: 2010-1-21 10:40
無人理我噶。。。。。
maile 發表於 2010-1-21 05:10

雖然唔係 Tamiya , 但係結構方式類似

登錄/註冊後可看大圖

原帖
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=146759
作者: 000AKW    時間: 2010-1-21 15:00
淘宝有100人仔,或者去車中苦買两对駁

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2