RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 唔知買咩控好~~~ [打印本頁]

作者: 鬼塚獵人    時間: 2009-9-3 23:38
標題: 唔知買咩控好~~~

想買個新控黎玩
心大心細唔知買咩控好~~~?
真係有d煩惱
作者: redbullbull    時間: 2009-9-4 00:13
4PK 2.4G = 接收食電,個樣古怪
3PK 2.4G=唔好現在先買LA
KO-EX10 2.4G =聽人說時常jam車
我自己就用4PK
ko就用過枝mars
我d老人家嘩ko d野好耐用
但我自己就唔係好喜歡囉
另三和的m11x都是好選擇
作者: NitroChicken    時間: 2009-9-4 07:26
M11X = 大舊 ,舉重一流 , 假4CH, 2400元只是買支3CH控 !
作者: NitroChicken    時間: 2009-9-4 07:32
4PK 604接收只食95mA電流 , 遠不及SERVOS食1-2A電流!
作者: nick=]    時間: 2009-9-4 13:23
再唔係ge咪買3PM lo
作者: water9421    時間: 2009-9-4 17:41
我用緊KO-EX1UR 2.4G 好似冇jam個車
作者: Panda    時間: 2009-9-4 17:50
Spektrum DX3R la ......................
作者: 葉生    時間: 2009-9-4 18:03
有冇考慮過ex 5ur? 有兩個receiver喎~~~~
作者: 鬼塚獵人    時間: 2009-9-4 21:04
有冇考慮過ex 5ur? 有兩個receiver喎~~~~
葉生 發表於 2009-9-4 18:03

我都有諗過~~~
不過我唔係幾鍾意個款
作者: eric1224    時間: 2009-9-4 23:23
(個人意見)其實你應該去試下揸上手,每個人玩車條件.感覺都唔同,之前我都係諗買d高級控,但d工房師兄點醒左我,其實咩控都差唔多,有d係pro既(好睇個人需要),都係玩前後左右,買時試過後我只買左個平控(mx3fg 2.4g)^^
作者: aran    時間: 2009-9-10 23:38
(個人意見)其實你應該去試下揸上手,每個人玩車條件.感覺都唔同,之前我都係諗買d高級控,但d工房師兄點醒左我,其實咩控都差唔多,有d係pro既(好睇個人需要),都係玩前後左右,買時試過後我只買左個平控(mx3fg 2.4g) ...
eric1224 發表於 2009-9-4 23:23

非常之認同
作者: skylewis    時間: 2009-9-11 00:59
4PK 2.4G = 接收食電,個樣古怪
3PK 2.4G=唔好現在先買LA
KO-EX10 2.4G =聽人說時常jam車
我自己就用4PK
ko就用過枝mars
我d老人家嘩ko d野好耐用
但我自己就唔係好喜歡囉
另三和的m11x都是好選擇
redbullbull 發表於 2009-9-4 00:13

4pk個樣古怪咩??
我覺得ok la...
咁古怪又咁多人買...
咁味仲古怪...
作者: soha    時間: 2009-9-11 13:11
我想買4PK、係軽D、電圧低D。 for 油車用、1 set how much ?
作者: NitroChicken    時間: 2009-9-11 13:58
4pk個樣古怪咩??
我覺得ok la...
咁古怪又咁多人買...
咁味仲古怪...
skylewis 發表於 2009-9-11 00:59

佢都有買
作者: NitroChicken    時間: 2009-9-11 14:00
我想買4PK、係軽D、電圧低D。 for 油車用、1 set how much ?
soha 發表於 2009-9-11 13:11

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=139247&highlight=4pk
作者: 芝華士1    時間: 2009-9-17 00:51
M11X = 大舊 ,舉重一流 , 假4CH, 2400元只是買支3CH控 !
NitroChicken 發表於 2009-9-4 07:26

作者: 芝華士1    時間: 2009-9-17 00:52
4pk個樣古怪咩??
我覺得ok la...
咁古怪又咁多人買...
咁味仲古怪...
skylewis 發表於 2009-9-11 00:59

潮流問題
作者: 清清    時間: 2009-9-17 01:02
就算買3PKS都唔會買M11X!
作者: 芝華士1    時間: 2009-9-24 23:44
就算買3PKS都唔會買M11X!
清清 發表於 2009-9-17 01:02

我都係中意3pks2.4多d,因為用緊,,,,
4pk個樣真係好怪
作者: redbullbull    時間: 2009-9-24 23:50
我都係中意3pks2.4多d,因為用緊,,,,
4pk個樣真係好怪
芝華士1 發表於 2009-9-24 23:44

哈,個樣冇3pk個樣咁pro囉
作者: gibson    時間: 2009-9-25 00:05
The technology of Futaba is far beyond KO.  If you would like to have one Transmitter only, Futaba 4pk only.  You have no choice!!  Or don't ask pick up the one you like!!
作者: kazafu    時間: 2009-9-25 08:52
哈,個樣冇3pk個樣咁pro囉
redbullbull 發表於 2009-9-24 23:50

睇個樣就pro, 咁你都好pro啦

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2