RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: TO PYC 3P [打印本頁]

作者: FX915    時間: 2009-2-20 17:51
標題: TO PYC 3P
Deleted~!

Illegal Login by unknown person!
Warning :
Illegal Login is prohibited!

作者: mtaristo    時間: 2009-2-20 18:06
係個場吾惦定係師兄你未熟track未玩惦先? 好多前輩都係PYC玩得好好架喎.  
作者: TP222    時間: 2009-2-20 18:25
原帖由 FX915 於 2009-2-20 17:51 發表
PYC 個場真係唔掂...........

師兄你乜都無講你咁樣真係好唔掂!!
作者: RCANDY    時間: 2009-2-20 18:33
if don't have any reason...please shut your mouth
作者: MrSH    時間: 2009-2-20 20:30
乜都無發表, 請問你其實想講咩呢??
作者: 大b    時間: 2009-2-20 20:36
原帖由 FX915 於 2009-2-20 17:51 發表

你講o野都好直。個場點唔掂 ?????
作者: 馮馮ymc    時間: 2009-2-20 23:11
又嚟......................
Set唔掂架車賴個場 ................set好架車先講嘢啦!!人地3P!!14秒幾一圈
人人都玩到!!係樓主玩唔到..............
作者: chungtsai    時間: 2009-2-20 23:40

呢度言論自由,有乜唔鐘意就講出來!
作者: coronafans    時間: 2009-2-21 02:35
PYC的確比以前滑了很多,沒有以前抓地,望3P可否改善
作者: rcsky    時間: 2009-2-21 10:39
PYC ok  wor
作者: Ivan    時間: 2009-2-21 10:54
I don't feel any problem with PYC, setting is important in playing RC in different traction.
作者: s    時間: 2009-2-21 11:53
原帖由 coronafans 於 2009-2-21 02:35 發表
PYC的確比以前滑了很多,沒有以前抓地,望3P可否改善

我玩到cup4呀 ,我都想滑些呀 點set呀
作者: kcmas    時間: 2009-2-21 13:15
唔單止pyc,其他車場都有塊地愈來愈硬o既跡象,係唔係呢樓主?
作者: Chrispo    時間: 2009-2-21 13:31
I went to PYC almost twice per week since Jan 2009 and I found the traction of PYC is fine. During the very first visit in the year, I found the track was very "slippery" and I thought the setup of the car should be changed to meet with the track condition. Once got it setup, my EP (008') was dialed to the track and ran with no traction problem. I can even run against with those fast GPs as well. So I guess 樓主 needs a bit of time to work on the setup only. Don't give up!
作者: momo    時間: 2009-2-21 21:32
玩電車象膠胎無問題, 海綿胎吾多掂, 感謝PYC比我玩了5年, 但現在見個場一撻撻, 海綿胎玩完後濕濕地, 根本吾關架車或人問題, 個幾撻嘢特別銑, (早,午, 晚)各有不同, (如要早早收油, 慢慢比油)才吾銑, 吾玩好過啦, 如有不滿, 恕我直言,
作者: eddie7818    時間: 2009-2-22 01:54
原帖由 momo 於 2009-2-21 21:32 發表
玩電車象膠胎無問題, 海綿胎吾多掂, 感謝PYC比我玩了5年, 但現在見個場一撻撻, 海綿胎玩完後濕濕地, 根本吾關架車或人問題, 個幾撻嘢特別銑, (早,午, 晚)各有不同, (如要早早收油, 慢慢比油)才吾銑, 吾玩好過啦 ...

呢排pyc好多人玩電車海綿胎好咬地仲好好行.你係咪一年四季都用同一度數的海綿胎呀?
作者: 馮馮ymc    時間: 2009-2-22 11:38
玩車!!
除咗玩支遙控之外..................
仲要SET吓車,換吓軚,轉吓殼.........................
唔係剩係識""揸""住支控""大叫"".................................撻地好冼呀
咁嘅情况下.............你剩係""揸""住支控..............好難攪喎..................????
我諗3P幫你唔到@@@要""""上帝""""先幫到你..........###@@@@##
作者: jpl    時間: 2009-2-22 13:33
架車龜速邊史set, 玩白皮豬或手拉偈一流
作者: 馮馮ymc    時間: 2009-2-22 13:44
原帖由 jpl 於 2009-2-22 13:33 發表
架車龜速邊史set, 玩白皮豬或手拉偈一流

白皮豬.............都可以快架!!
你實係唔曉SET車啦
作者: kwok    時間: 2009-2-22 16:37
原帖由 馮馮ymc 於 2009-2-22 13:44 發表

白皮豬.............都可以快架!!
你實係唔曉SET車啦

馮馮!點set呀!我玩唔掂呀!
作者: 師傅東    時間: 2009-2-22 16:45
原帖由 kwok 於 2009-2-22 16:37 發表

喂!我都想知呀!嗱!馮sir!咪咁口密呀!講嚟聽吓吖!................
作者: tllau    時間: 2009-2-22 20:39
原帖由 momo 於 2009-2-21 21:32 發表
玩電車象膠胎無問題, 海綿胎吾多掂, 感謝PYC比我玩了5年, 但現在見個場一撻撻, 海綿胎玩完後濕濕地, 根本吾關架車或人問題, 個幾撻嘢特別銑, (早,午, 晚)各有不同, (如要早早收油, 慢慢比油)才吾銑, 吾玩好過啦 ...

人地一句到尾話你set車有問題 咁你就咩都唔駛講啦
一開始就判你係黑五類 取消你存在價值和發言權利 大陸化到咁樣 真係無符

作者: TOMY(HONG)    時間: 2009-2-22 20:45
原帖由 tllau 於 2009-2-22 20:39 發表

一開始就判你係黑五類 取消你存在價值和發言權利 大陸化到咁樣 真係無符

咁同佢做2mins CPR先囉
作者: 馮馮ymc    時間: 2009-2-22 21:47

用BY電咪得囉
作者: 馮馮ymc    時間: 2009-2-22 21:47
原帖由 師傅東 於 2009-2-22 16:45 發表

喂!我都想知呀!嗱!馮sir!咪咁口密呀!講嚟聽吓吖!................

同上....
作者: 馮馮ymc    時間: 2009-2-22 21:56
原帖由 tllau 於 2009-2-22 20:39 發表

理牲討論呀!!大陸化??
露天車場一直存在天氣變化影响行走牲嘅問題,
早,中,晚都會用不同度數軚,潮濕,乾燥,風沙,大塵都會影响!!
SET車又有幾難??
作者: 大b    時間: 2009-2-22 22:17

請問京商杯係咪如期在PYC舉行。
作者: ck    時間: 2009-2-22 22:22
原帖由 momo 於 2009-2-21 09:32 PM 發表

我玩過無問題 woo  電車海綿胎我用 40 43 45   

架架車唔同其他慢慢 set la 講唔到咁多 天氣定生死架

濕濕地? d 油車油來呀? 何來有水濕 ? 落雨?
作者: ck    時間: 2009-2-22 22:28
原帖由 tllau 於 2009-2-22 08:39 PM 發表

咁 set 車真係好重要架  差小小就差小小架

冬天 10 度用厚硬胆 + 40 度呔 + 80 度油壓油 + 最硬彈弓 + 唔 bo 呔睇你走唔走得掂?

作者: tllau    時間: 2009-2-23 00:08
原帖由 ck 於 2009-2-22 22:28 發表

咁 set 車真係好重要架  差小小就差小小架

冬天 10 度用厚硬胆 + 40 度呔 + 80 度油壓油 + 最硬彈弓 + 唔 bo 呔睇你走唔走得掂?

人地都講到明在PYC玩車都玩咗成五年 場地發生都係近期事情 問題係咩都唔駛估啦 你仲當佢係BEGINNER真係無野講

作者: ck    時間: 2009-2-23 00:26
原帖由 tllau 於 2009-2-23 12:08 AM 發表

人地都講到明在PYC玩車都玩咗成五年 場地發生都係近期事情 問題係咩都唔駛估啦 你仲當佢係BEGINNER真係無野講

對不起呀師兄

再之前塊地我唔講 la   呢塊地由再新轆立青後第二日我就玩到早幾日為止   咁以後都繼續玩架

舊就係舊 d  但又不至於所講差成那個地埗  :L
作者: 馮馮ymc    時間: 2009-2-23 00:30
原帖由 tllau 於 2009-2-23 00:08 發表

:L 人地講....5年鋪過2次喎!!你未玩過淨係聽人講.....我仲冇嘢講啦
作者: ck    時間: 2009-2-23 00:36
原帖由 lung 於 2009-2-23 12:33 AM 發表

YMC 街場咪仲冼~
人地咪一樣可以SET到好X快~

講真PYC我見人地玩3.5R /油車咪一樣可以好定~睇你點SET既姐

作者: 馮馮ymc    時間: 2009-2-23 01:43
原帖由 lung 於 2009-2-23 00:33 發表

YMC 街場咪仲冼~

講真PYC我見人地玩3.5R /油車咪一樣可以好定~睇你點SET既姐

作者: eddie7818    時間: 2009-2-23 01:57
原帖由 lung 於 2009-2-23 00:33 發表

YMC 街場咪仲冼~

同意.同意.同意.
作者: sdan321    時間: 2009-2-23 02:17
today to "pyc" play.....very good wo
作者: raybee1211    時間: 2009-2-23 11:09
好明顯樓主係想set條路去就架車.而唔係set架車去就條路,  不如樓主去TC啦 ,塊地勁咬 TIRE都唔洗BO,  塊地SET好晒
作者: minimini    時間: 2009-2-23 11:33
原帖由 raybee1211 於 2009-2-23 11:09 發表
好明顯樓主係想set條路去就架車.而唔係set架車去就條路,  不如樓主去TC啦 ,塊地勁咬 TIRE都唔洗BO,  塊地SET好晒

完全同意..........  

部車好唔好走........人 + 車 + 電子嘢 + 路面 traction.......缺一不可......

樓主出呢個 topic 嚟討論...........明顯係暴露咗.......佢對不同場地嘅適應性相當低..........
作者: ck    時間: 2009-2-23 12:35
原帖由 minimini 於 2009-2-23 11:33 AM 發表

完全同意..........  

部車好唔好走........人 + 車 + 電子嘢 + 路面 traction.......缺一不可......

樓主出呢個 topic 嚟討論...........明顯係暴露咗.......佢對不同場地&#22021 ...

咁就係度呼籲各場主 舖地時請落鋼沙 越多越好
作者: FX915    時間: 2009-2-23 13:43
Deleted !

Illegal loginer will be burnt your spring pocket!

作者: kwok    時間: 2009-2-23 13:58
原帖由 馮馮ymc 於 2009-2-22 21:47 發表

用BY電咪得囉

啊!好喇!我轉馬達裝係架nt1度喇!
作者: 師傅東    時間: 2009-2-23 14:20
原帖由 kwok 於 2009-2-23 13:58 發表

啊!好喇!我轉馬達裝係架nt1度喇!

事頭!馮sir講嘅BY電,係咪你用响TT01嗰排呀?!
作者: ck    時間: 2009-2-23 14:48
原帖由 FX915 於 2009-2-23 01:43 PM 發表
HI “C HING” ---“FUNG FUNG”, YOU ARE ALWAYS PLAYING YOUR EP CAR AT NIGHT??OR JUST ONLY TO SAY SOMETHING!! DO YOU HAVE A HEART TO CARE ABOUT THE FRIENDS GOING TO PYC AT THE DAYTIME AR!!
HAD YOU EVE ...

師兄 容許我多咀小小  你個說法都係好正確

但我見某些高于師兄玩架車車真係火車軌咁架   我架都不及.....

我信當然真係要好用心同細心去每排電  每缸油set 1 set 架車先有咁效果

我就無耐性咁 set la 有 8 9 成我就去玩玩玩玩玩.........
作者: kwok    時間: 2009-2-23 19:05
原帖由 師傅東 於 2009-2-23 14:20 發表

事頭!馮sir講嘅BY電,係咪你用响TT01嗰排呀?!

係呀!勁呢!
作者: 馮馮ymc    時間: 2009-2-23 21:58
原帖由 FX915 於 2009-2-23 13:43 發表
HI “C HING” ---“FUNG FUNG”, YOU ARE ALWAYS PLAYING YOUR EP CAR AT NIGHT??OR JUST ONLY TO SAY SOMETHING!! DO YOU HAVE A HEART TO CARE ABOUT THE FRIENDS GOING TO PYC AT THE DAYTIME AR!!
HAD YOU EVE ...

嗱!!又係咁喇!!
前日好走唔出聲,琴日唔好走唔識SET.............
再唔係你放架車係PYC我"幫"你set啦!!
需然我逢星期六晚先玩車,但係我日日下午喺pyc攞人地d油車玩波
仲有!!唔好話我係"大陸"人!!我係中國人!!
你set唔掂車,先去揾3p教你,人地日日係Pyc,隨時可以揾佢!!出呢個post唔夠直接!!入場揾佢啦......
作者: kins    時間: 2009-2-23 23:59
原帖由 raybee1211 於 2009-2-23 11:09 發表

塊地SET好晒
作者: FX915    時間: 2009-2-24 12:46
我係真的FX915用戶,今朝先知有人盜用我的account login 入黎.
在下已更改了password. 以上言論並不等於在下之意見.
如有對各下造成不便,望能見諒~!

作者: Monday    時間: 2009-2-24 13:01
盜用他人 "Account" 發表言論 ....
作者: FX915    時間: 2009-2-24 13:07
原帖由 Monday 於 2009-2-24 13:01 發表
盜用他人 "Account" 發表言論 ....

行為可恥,令人討厭~
我都係返到公司有同事同我講我先知,
因為佢知我已經無玩RC.
但係仲有o係度出沒~單車版.
作者: kwok    時間: 2009-2-24 16:40
吓!咁峰迴路轉!
作者: FX915    時間: 2009-2-24 19:14
原帖由 kwok 於 2009-2-24 16:40 發表
吓!咁峰迴路轉!

大家成年人,要對自己講過既野負責任.
請慎言¬!
況且我已經無再接觸RC...我最後一部車係玩緊FW05T+,亦以在兩年前由Coronafans版友接左手.(我去你公司(大埔)比你,你記得嗎?)
更加好耐無去過PYC.
橫州 fans 都知我好耐無玩車喇~
因為搬左,玩返單車.
所以我又點可能講以上既野呢~?!

我O係度都唔想追究d咩,只係想盜用我的a/c既人唔好再咁做,對我或其他人都係.
因為此舉是非常缺德.請尊重自己人格.

作者: ck    時間: 2009-2-24 21:28
原帖由 FX915 於 2009-2-24 07:14 PM 發表

請慎言¬!
況且我已經無再接觸RC...我最後一部車係玩緊FW05T+,亦以在兩年前由Coronafans版友接左手.(我去你公司(大埔)比你,你記得嗎?)
更加好耐無去過PYC.
橫州 fans ...

咁你知邊個做 ? 你咁易比 a/c 人架
作者: tungkee    時間: 2009-2-24 22:06
原帖由 FX915 於 2009-2-24 19:14 發表

請慎言¬!
更加好耐無去過PYC.
橫州 fans ...

我信你 !!
作者: FX915    時間: 2009-2-24 22:18
原帖由 ck 於 2009-2-24 21:28 發表

咁你知邊個做 ? 你咁易比 a/c 人架

我無比任何a/c 人
我諗佢係有心試我個password
正所謂防君子唔防小人
所以之前個password係好簡單
而家改左喇~
而我雖然唔知邊個做,但係希望o個d人尊重返人...
之前我個password雖然簡單,但係用左咁耐都無事,係因為我相信大家都係玩車既.
o係呢度係旨在找d技術支援,吹下水,交流等等....又唔係銀行password.所以用d方便d既,方便login.唔希望d人再有d咁幼稚既行為~!

作者: FX915    時間: 2009-2-24 22:22
原帖由 tungkee 於 2009-2-24 22:06 發表

我信你 !!

Thanks for support¬ 玩緊咩車呢?
有無找nike放車呀?
仲係星期六晚橫州放車?
等我得閒入黎睇下先~!

作者: ck    時間: 2009-2-24 22:31
原帖由 FX915 於 2009-2-24 10:18 PM 發表

我無比任何a/c 人
我諗佢係有心試我個password
正所謂防君子唔防小人
所以之前個password係好簡單
而家改左喇~
而我雖然唔知邊個做,但係希望o個d人尊重返人...
之前我個password雖然簡單,但係用左咁耐都無 ...

咁易試到 password 咁多會員点解搵你! 佢同你有仇

比咗 a/c 佢la 洗咩呈清呀
作者: TOMY(HONG)    時間: 2009-2-24 22:35
原帖由 FX915 於 2009-2-24 19:14 發表

請慎言¬!
更加好耐無去過PYC.
橫州 fans ...

我信你,因為你出post多數用中文,如果你用英文都唔會全用大草
作者: ck    時間: 2009-2-24 22:39
查 IP 位睇吓係邊位
作者: ck    時間: 2009-2-24 22:41
原帖由 TOMY(HONG) 於 2009-2-24 10:35 PM 發表

我信你,因為你出post多數用中文,如果你用英文都唔會全用大草

頭幾個字係用中文 woo 除 pyc 3個字
作者: FX915    時間: 2009-2-24 22:42
原帖由 ck 於 2009-2-24 22:31 發表

咁易試到 password 咁多會員点解搵你! 佢同你有仇

比咗 a/c 佢la 洗咩清呀

咁佢要試,咁啱試中我....如果受害的是你,你又會否話:咁多會員点解搵我! 佢同我有仇?!
師兄,唔好同我講又無人渣住支槍迫你呢套,我唔受架..."澄"清...清者自清!!!

作者: FX915    時間: 2009-2-24 22:45
原帖由 ck 於 2009-2-24 22:41 發表

頭幾個字係用中文 woo 除 pyc 3個字

師兄! 老實講你好似針對我!!!
黎丫~ 我有問必答!!!

作者: ck    時間: 2009-2-24 22:46
原帖由 FX915 於 2009-2-24 10:42 PM 發表

咁佢要試,咁啱試中我....如果受害的是你,你又會否話:咁多會員点解搵我你! 佢同我有仇?!
師兄,唔好同我講又無人渣住支槍迫你呢套,我唔受架..."澄"清...清者自清!!!

咁佢同 pyc 有仇都唔定  6 合彩有又唔見中 起嗎都要 5 6 個字
作者: FX915    時間: 2009-2-24 22:47
原帖由 TOMY(HONG) 於 2009-2-24 22:35 發表

Thanks for support !!!
個Sigma 燈我攪掂左喇!
thanks!
作者: ck    時間: 2009-2-24 22:52
原帖由 FX915 於 2009-2-24 10:45 PM 發表

師兄! 老實講你好似針對我!!!
黎丫~ 我有問必答!!!

唔係 我只覺得有人玩 password  好奇所以想討論吓 d 原因咁
作者: FX915    時間: 2009-2-24 22:52
原帖由 ck 於 2009-2-24 22:46 發表

咁佢同 pyc 有仇都唔定  6 合彩有又唔見中 起嗎都要 5 6 個字

呢層我都唔知佢既動機,企圖...
Password話明好簡單,Copy 個名咪係password!
不過而家改左喇~!
作者: tungkee    時間: 2009-2-24 22:52
原帖由 ck 於 2009-2-24 22:39 發表
查 IP 位睇吓係邊位

去邊到查ip ?
工房個sever ?
查到最多知邊個isp !!
如果用 pccw 那些isp , 個 ip 可以成日唔同 , 除非你有能力要pccw check到當時個ip 俾左邊個用 !!

同埋一些唔常用既a/c 最易俾人盜用 !!
作者: tungkee    時間: 2009-2-24 22:56
原帖由 FX915 於 2009-2-24 22:52 發表

Password話明好簡單,Copy 個名咪係password!
不過而家改左喇~!

其實好多人, 都係咁 !!
作者: ck    時間: 2009-2-24 22:56
原帖由 FX915 於 2009-2-24 10:52 PM 發表

不過而家改左喇~!

多數係 d 自己 fan 呀 屋企人呀 攞來玩
作者: FX915    時間: 2009-2-24 22:58
原帖由 ck 於 2009-2-24 22:52 發表

唔係 我只覺得有人玩 password  好奇所以想討論吓 d 原因咁

可能佢撞中個password佢滿足自己既好奇心,惡作劇.....等等
但係呢種係極度自卑,連o係網上世界都唔肯用真a/c示人.要用人地既¬!
自私,及幼稚既行為~~!
作者: FX915    時間: 2009-2-24 23:00
原帖由 tungkee 於 2009-2-24 22:52 發表

去邊到查ip ?
工房個sever ?
如果用 pccw 那些isp , 個 ip 可以成日唔同 , 除非你有能力要pccw check到當時個ip 俾左邊個用 !!

在下正是PCCW!!!
作者: tungkee    時間: 2009-2-24 23:07
原帖由 FX915 於 2009-2-24 22:22 發表

Thanks for support¬ 玩緊咩車呢?
有無找nike放車呀?
仲係星期六晚橫州放車?
等我得閒入黎睇下先~!

我呢排影相多 ,間唔中都係玩下 buggy (DST)!!!
作者: ck    時間: 2009-2-24 23:09
原帖由 tungkee 於 2009-2-24 10:52 PM 發表

去邊到查ip ?
工房個sever ?

我就唔識  有 d 用固定 IP 位話會上網行快 d   

叫 AMAT 查查試試
作者: FX915    時間: 2009-2-24 23:12
原帖由 ck 於 2009-2-24 23:09 發表

我就唔識  有 d 用固定 IP 位話會上網行快 d   

叫 AMAT 查查試試

Good Idea!

Go bed now ¬ see u
作者: ck    時間: 2009-2-24 23:17
点都好  呢單嘢又同 pyc  3p 賣廣告

入來玩可否免費  半價都好啦
作者: tungkee    時間: 2009-2-24 23:20
原帖由 ck 於 2009-2-24 23:17 發表
点都好  呢單嘢又同 pyc  3p 賣廣告

入來玩可否免費  半價都好啦

good !!
作者: klchan6    時間: 2009-6-9 20:08
Why the owner's name of PYC called 3P??? He plays 3P??
kelvinswyuen 發表於 2009-4-4 23:42

i want to know too!!
作者: tekin708    時間: 2009-6-9 20:23
why to call 3P? he use this name for a long time.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2