RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 油壓... [打印本頁]

作者: sesamestreet    時間: 2009-2-17 10:49
標題: 油壓...
請問C Hing, D油壓圖中四方框兩個parts會唔會有得單買,不過我唔係圖中的油壓(借圖)...Thanks

作者: smallfaifai    時間: 2009-2-17 11:34
師兄你o個套係咩牌子咩車o既油壓啊?
作者: sesamestreet    時間: 2009-2-17 11:37
標題: 回復 2# 的帖子
...其實我都唔太知,係二手買lunch box跟的,好似係GPM or 3ricing...Thanks

其實我係想知呢D part 會唔會有機會單賣,我可以試下其他牌arm 唔arm...Thanks

作者: smallfaifai    時間: 2009-2-17 12:10
如果係3racing都有機會o既,GPM就勉強D啦.......

試下影張相post上黎吧
作者: sesamestreet    時間: 2009-2-17 12:15
標題: 回復 4# 的帖子
唔該晒 C Hing, 今晚post 上來...
作者: move7648    時間: 2009-2-17 15:46
如果係3racing, 上佢個西度搵"rebuild kit", rcmart都好似見過有
作者: sesamestreet    時間: 2009-2-18 10:20
標題: 油壓
各位 C Hing, 我就係呢支油壓,個黑色圓底原裝都係籃色,呢個應該是伐用,而個ball頭尾部份自己cut細咗先至入到,其實我要求好簡單,只係想問下會唔會有第二D牌子會arm用同買到...十萬個謝謝...
作者: smallfaifai    時間: 2009-2-18 10:43
我估你買波頭尾同埋油壓底o個份膠件(星星o既,好似都係廿幾蚊)一次過換晒就可以~

RC TRF Damper V Parts

登錄/註冊後可看大圖

作者: sesamestreet    時間: 2009-2-18 10:54
標題: 回復 8# 的帖子
C Hing, 請問條彈工個size會唔會有機會arm...?因此如果唔係會兩邊走...Thanks..,.
作者: smallfaifai    時間: 2009-2-18 12:26
原帖由 sesamestreet 於 2009-2-18 10:54 發表
C Hing, 請問條彈工個size會唔會有機會arm...?因此如果唔係會兩邊走...Thanks..,.

o岩o既機會大過唔o岩,如果擔心可以拆條油壓出o黎帶埋去對o既

如果唔差太遠都可以o架啦
作者: sesamestreet    時間: 2009-2-18 12:39
標題: 回復 10# 的帖子
真係唔該晒C Hing,你寶貴意見...星期六去KWS look look 先....

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2